Основен ремонт на баня Пловдив Цялостен ремонт на стара баня

Основен ремонт на баня, ВиК инсталация, Предвиждане на окабеляване в банята

При основен ремонт на жилище, без съмнение ремонта на банята е най-труден за осъществяване. На първо място майсторът, който ще извърши ремонтът на банята трябва да е преди всичко професионалист с набито око и множество реализирани проекти по ремонт на бани зад гърба си. Например в помещението пригодено за баня е наложително и е от съществено значение всички повърхности да се третират с хидроизолационни материали, за да могат съседните помещения на банята да бъдат защитени от влага и образуване на мухъл. Много е важно е ВиК тръбите да бъдат облякани не просто с гипсокартон, а с влагоустойчив гипсокартон. Изгражането на нова баня предоставя многобройни варианти и разгръщане на всяко въображение за осъществяване на най-разнообразни майсторски умения и талант, достъпни за технически грамотните и умеещи да се самообразоват с четене и в практиката майстори.
За пълното ремонтиране на една баня, при поверяване й на добри занаятчии и майстори-професионалисти в ремонтите на бaни, се изисква намесата на поне два вида специалисти – едните по монтажа на водопроводната и канализационната инсталация, като на тях може да се повери и монтирането на различните прибори (мивки, смесители, душ системи, структури за вграждане и т.н.), и вторите – за облицовката на стените и пода с плочки (много важно е преди облицовката да се изправят стените, както и всеки сантиметър от повърхността на банята да се третира с различни видове хидроизолационни материали). Нали разбирате, че ако един майстор в изграждането на бани е направил или се е опитал да направи два броя неспулучливи ВиК инсталации няма как да извърши и Вашата. 
Отделно може да се наложи намесата на електротехник, че и на специалист по сглобяване на специфичните за банята мебели (като шкафчета и други видове структури), макар че вече е много рядко да се срещнат майстори, които няма да могат да се справят с електроокабеляването в банята. Най-основното изискване при основен ремонт на баня е преди всичко и на първо място да се направи основно изкъртване и отстраняване на стара санитария, плочки, лепила, мазилки, за да може новите материали да се направят върху здрави основи.

Основен ремонт на баня в гр. Пловдив и близките населени места

В най-общи линии един основен ремонт на баня протича в определна последователност, която не се различава прекалено много за всеки индивидуален проект. Единствената разлика е в началният етап – дали ще се кърти стара баня или направо ще започне да се гради нова.
В строителния бранш за ремонтни услугиремонтът на баня е един от най-трудните процеси за реализация, изискващ сериозни познания и опит. Определно този вид ремонти са свързани с редица последователни, ремонтни дейности, които имат строга последователност един от друг, които няма как да бъдат изпълнени правилно от специалисти без опит. За един основен ремонт на баня – новоизграждане или реновиране на стара баня е много важно ВиК инсталацията да бъде направена по най-правилния и професионален начин. Ключовите моменти за изграждането на нова баня е намирането на опитен и сериозен майстор за целта, който да има експертен опит в този вид ремонти. Майстороът или майсторите, които ще реализират проекта трябва да изградят една добре функционираща ВиК система от най-разнообразни елементи – вертикални и хоризонтални шрангове, водосточни тръби, съединения, сифони, монтаж на водомери, монтаж на най-различни електроуреди – бойлери, перални машини, вентилатори и т.н. След това се извършват полагане на мазилки, замазки, направа на конструкции от влагоустойчив гипсокартон, окачени тавани, грундиране, полагане на хидроизолация, полагане и лепене на най-различни плочки и фаянс, фугиране, монтират се моноблокове, тоалетни чинии и санитария. Като последен етап следват и довършителните дейности при ремонта на банята – монтаж на санитарни уреди и мебели като мивки, смесители, душ системи, душ кабини, мебели за баня и мн. други елементи в зависимост от нуждите на клиента. Това е изключително разнообразен процес и както споменахме по-горе – майсторите, които ще извършат всичко това трябва да са вещи в този занаят.
Освен основен ремонт на баня ние предлагаме на нашите клиенти широк набор от услуги за извършването, както на цялостен ремонт на баня, така и всички видове вътрешни, външни и довършителни ремонти. Извършваме само висококачествени ремонти на бани, тоалетни и мокри помещения от майстори, които имат опит в тази сфера – над 10 години Благодарение на натрупаният опит, които притежаваме сме изградили неизменими и професионални качества като  електотехници, вик майстори и специалисти в цялостните ремонти на бани. Имаме стотици реализации на най-разнообразни проекти – от дребни ВиК и Електро ремонти до сложни и нестандартни проекти. На първо място наш приоритет е внимателното планиране на проекта и подбирането на правилните материали, като постоянно се съобразяваме с претенциите и нуждите на нашите клиенти. На второ място за нас е от изключително значение работният процес да бъде реализиран професионално и прецизно, с оглед на това – всеки етап от изграждането да бъде извършен с особена точност. Както споменахме един от най-слобните ремонти в строителството са ремонтите на баня, защото тези ремонти съдържат в себе си не малък брой най-разнообразни знания и умения, които избраните майстори трябва да притежават. Една малка част от ремонтните услуги, които предлагаме са:

  • Къртене на бетон, тухли, гипсокартон, стари плочки и др.;
  • Демонтаж и отстраняване на санитарии от стари бани, апартаменти и други видове сгради;
  • Проектиране и изграждане на нови ВиК инсталации в домашна и корпоративна среда;
  • Ремонт и подмяна на всички видове елементи от ВиК системата – щрангове, тръби, водомери, санитария;
  • Пректиране, изграждане и поддръжка на Електроинсталации, както при всякакъв вид сгради, така и във външна среда;
  • Подмяна и реизграждане на Електроинсталации;
  • Електро и мрежово окабеляване. Монтаж на мрежово оборудване;
  • Ремонт и подмяна на елементи от ел. мрежата – ел. табла, предпазители, кабели и много други;
  • Монтаж на електроуреди за вграждане;
  • Цялостен ремонт на баня – от грубия строеж или къртенето до завършения вид;
  • Монтаж на всички видове санитарни уреди за баня и кухня – моноблокове, мивки и смесители, душ системи, душ кабини, вани и др.;
  • Монтаж на бойлери, съдомиялни, перални и сушилни машини, вентилатори за баня и т.н.

Къртене на стара баня

В случаите, които се налага къртене на баня – отстраняване на стари плочки, лепила, подмяна на ВиК инсталация, отстраняване на санитария ремонтът едно, че излиза по-скъп е и по дълъг като време за изработка. Това е разбираемо с оглед на това, че при ново строитлство например няма да се налага къртене и подмяна на главните щрангове, които процеси изискват няколко дни работа.
Най-общо казано ремонтите на бани се делят на два основни групи – ремонти в панелно жилище, стари къши и стари кооперации и ремонти на баня в новопостроени сгради.

Ремонт на баня в новопостроена сграда

Много е важно да изясним кой ремонт на баня е по-скъп – този в старо жилище, където се налага значително къртене и подготвителни процеси или ремонт на баня при ново строителство.
Ремонтът на баня в стари сгради излиза с около 20-30% по-скъпо, отколкото ремонт на баня ново строителство. Това е така, защото както изяснихме по-горе къртенето и демонтажът на стари ВиК инсталации изизскват допълнителен труд, което оскъпява проекта. 
От друга страна изграждането на баня в след приключване на нов строеж включва по-малобройни усилия, но в случаите, при които строителят си е свършил добре работата – добре направена ВиК инсталация (главните тръби и щрангове) и е извършил изравняване на стените и пода чрез замазки и мазилки. Ако това не е така ще се наложи майсторите, които ще извършат ремонта на банята Ви да направят изравянване на повърхностите и подмяна на главните щрангове.

Последователност на етапите при основен ремонт на стара баня

Първо ще опишем последователността при основен ремонт на стари бани, след което ще опишем и процедурите отново последователно при изграждане на нова баня в новопосторена сграда

Къртене, изнасяне, извозване

Този процес отнема няколко дни работа (в зависимост от квадратурата на банята и спецификата на самата баня). Първото нещо, с което се страртира е демонтажът на вратите с касите, санитарията – демонтират се мивката, смесителите, тоалетна, душът, бойлер, огледала и т.н, така че нищо да не пречи на следващият процес от ремонта – къртенето. Чрез къртенето се отстраняват старите плочки и лепилото, с което са залепени, както и според индивидуалните изисквания на новата баня се правят отвори и канали за новата ВиК инсталация и тръбите. Вече в зависимост от същината проекта за новата баня при нужда се прави структурна промяна на главните тръби и съединения на отводнителните канали. Това се налага например ако в новата баня тоалетната чиния или мивката ще се намират на различно местоположение от предходния вариант. Къртенето трябва така да се извърши, че цялото помещение да бъде оголено „до основи“, така че товата санитария и лепила да бъдат залепени върху здрава и не ронлива основа.

Отстраняване на старото лепило и стара мазилка

Под плочките в старите тухлени кооперации има мазилка, която понякога достига до 7-8 см и е доста ронлива. Задължително е тя да бъде премахната, докато се стигне до здравата основа, за която споменахме по-горе. В не редки случаи се налага и основно къртене на пода, за бъде свалено нивото на пода. Това е типично, когато имаме работа с много стара къща или кооперация, строена преди повече от 40-50 години.Друг често срещан вариант е и събарянето на стени, поради много лошото им състояние и невъзможността да се извършва каквато и да е било работа върху тях. Това изисква задължителното им събаряне. След като тези стени бъдат съборени на тяхно място се зидат нови стени.

Подмяна на ВиК инсталацията, подмяна на старите вертикални или хоризонтални шрангове

След като се свалят плочките, лепилото и старите мазилки се прави цялостна подмяна на ВиК инсталацията като за целта ако има съгласие от съседите в горните и долните жилища се подменят и вертикалните шрангове. Подмяна на ВиК тръбите в пода също е препоръчителна. В зависимост от новия проект са правят и нови сифони, което налага значително преобразяване на подовите тръби и водопровдни връзки. Много е важно преди изграждането на ВиК инсталацията да са предвидени новите местонахождения на новите санитарни уреди и бойлерът, за да може водопроводчика да е наясно с изграждането й. Това са бойлера, пералнята машина, структурите за граждане, душ смесителите и т.н.

Електроокабеляването

За целта също е много важно местонахождението на всеки консуматор на електроенергия по новия проект, за да може електротехникът да полоожи правилно кабелите. Тук искам да се спрем на нещо много важно – броят на токовите кръгове, които ще захрабват нова баня. Най-добре би било бойлерът и пералнята да се захранват с отделни токови кръгове или в краен вариант само с един, но за този токов кръг трябва да се предвиди такъв предпазител и окабеляване, че да бъде съобразено с мощността на крайните консуматори. В случай, че за бойлера и пералнята машина ще се използват два отделни токови кръга то спокойно могат да се монтират предпазители с ампераж 25A и сечение на проводниците 2.5мм, а в случай, че двата уреда ще са на един токов кръг предпазителят трябва да е с минмум капацитет 32А и сечение на проводника 4мм

Изправяне на стени чрез замазки, мазилки и влагоустойчив гипсокартон. Обличане с гипсокартон на главните тръби

Изправянето на стените при ремонт на банята се прави чрез полагане на мазилки, подови замазки и влагоустойчив гипсокартон, който картон се лепи директно за стената с лепила и дюбели или се правят гипсокартонови конструкции. Кухите гипсокартонови конструкции служат също при вариант, където ще се монтира вентилатор, смесител с душ за вграждане, термостатичен смесител, душ пита, както и с конструкцията ще се „облекат“ главните тръби на ВиК инсталацията. При желание от клиента тавана също се прави на конструкция с гипсокартон, където има възможност да се монтират лунички за осветление или скрито LED осветление. Направата на замазката на пода, по-точно наклонът е от изключително значение за ремонтът на всяка баня.От замазката зависи правилното оттичане на водата към сифоните. След замазката и изправянето на стените всички повърхности с изключение на тавана се обработват с хидроизолационни материали, след които се полага и грунд, който ще спомогне за доброто сцепление межди повърхостите и лепилото за плочките.

Лепене на плочките – най-трудната и значима част от всеки ремонт на баня

Лепенето на плочките в банята е най-трудоемкият процес в целият ремонт на банята. Този процес изисква много точно око, професионализъм и най-важното солиден практически опит. Усвояването на този занаят за постигане на едно прилично ниво като майстоr за ремонт на бани в повечето случаи изисква няколко години практическа дейност. Както в много статии сме писали ремонтът на банята е един от най-трудните занаяти, които малко майстори могат да усвоят до съвършенство. Един от тънките моменти е правилно да се нагласят нивата на оттичане ако в проекта има повече от два сифона. За целта се прави изкривяване на равнината на лепене на плочката, така че на точните места да се предвидят кривините в равнината на нивата на плочките. Размерът на самата плочка тук играе съществено значение – колкото е по-малка плочката толкова по-лесно става. Другото много трудно нещо е ремонт на баня с няколко вида плочки – с различна големина и цветове.

Направа на тавана на банята

Тук вариантите по нищо не се различават от таваните на останалите помещения, с едно изключение – за ремонт на тавана в банята се използва влагоустойчив гипсокартон. Дали клиента ще избере вариант с окачен таван от гипсокартон, ламелен (растерен таван), опънат таван или таванът просто ще се шпаклова и боядисва си е изцяло в решението на клиента.

Монтаж на санитария, електроуреди и аксесоари в банята

След като сме залепили плочките и сме ги фугирали, съответно и изсъхнало идва ред на монтажът на всяка една санитария – мивки, смесители, мебелировка за баня, огледала, тоалетна чиния, биде, вана, прагове, бойлер, вентилатор, вратите.

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbetbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

Leave Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *